Інтерв'ю з віце-президентом ФК "Сталь" Богданом Наполовим

Інтерв'ю з віце-президентом ФК Сталь Богданом Наполовим

5 січня на офіційному сайті "сталеварів" з'явилося повідомлення про звільнення з посади віце-президента "Сталі" багаторічного керівника та ідеолога створення клубу Миколи Колючого , а також обрання на вакантну посаду Богдана Наполова . Кореспондент "Репортера" зустрівся з новообраним віце-президентом дніпродзержинської "Сталі" , який в ексклюзивному інтерв'ю розповів про свої спроби налагодити контакт з новим президентом і про те, яка доля чекає місцевий футбольний клуб.

Богдане Григоровичу, якими були Ваші перші кроки на новій посаді?

Спробував ще раз розібратися із ситуацією, яка склалася в ФК "Сталь". Клуб не фінансується, тренувальні поля відсутні, реконструкція стадіону "Металург" зупинена.

Що з цього приводу думає новий президент клубу?

Звичайно, я спробував зв'язатися з ним й організувати зустріч для вирішення накопичених проблем. Кілька разів дзвонив йому по телефону. Він не відповідав. Надіслав йому смс, повідомивши, що обраний віце-президентом клубу і попросив передзвонити мені. Він передзвонив і пообіцяв приїхати в Дніпродзержинськ на зустріч зі мною і членами клубної організації 8 січня.

І як пройшла Ваша зустріч?

Вардан Ісраелян не приїхав, не передзвонив, на зв'язок не виходив. Дзвінок від нього послідував абсолютно несподівано у вихідний день 10 січня. У телефонній розмові від президента надішло більш ніж дивне прохання: не пояснюючи причин, він розпорядився надіслати до Києва три автобуси. Мою інформацію про те, що на автобусах літня гума, вони не заправлені й не пройшли техобслуговування, він пропустив повз вуха. Я навіть не уявляю, як у такий снігопад і в такому жалюгідному технічному стані автобуси зможуть проїхати пів-України.

У черговий раз приїхати на зустріч зі мною та членами клубу відмовився. Поки що я можу спілкуватися з ним тільки по телефону. Сьогодні він говорить одне, завтра інше. Зрозуміти, що він хоче сказати, а що не договорює, неможливо. А адже це стосується таких важливих питань, як збори команди, їх фінансування й місце проведення. Новий президент весь час ухиляється від прямих відповідей і не вносить у розмову ніякої ясності.

Що буде зі зборами команди?

Через тривалу відсутність фінансування, на рахунках клубу грошей немає, становище в ФК "Сталь" на сьогодні катастрофічне.

Як тоді команді готується до нового сезону?

ФК "Сталь" на сьогодні не має в наявності ні ігрових полів, ні стадіону, ні будь-якої іншої інфраструктури.

Але ж новий президент у всіх коментарях ЗМІ запевняє, що в клубі все гаразд, проблем з фінансуванням немає, що "Сталь" продовжить сприятиме розвитку футболу в Дніпродзержинську...

Народна мудрість говорить, що одними обіцянками ситий не будеш. А далі обіцянок новий президент не йде і ніяких питань не вирішує.

Який тоді вихід?

На жаль, ніякого виходу із ситуації я не бачу. Згідно з колективним договором, фінансування ФК "Сталь" здійснює адміністрація комбінату. В односторонньому порядку вона порушила колективний договір про фінансування спорту на підприємстві і ФК "Сталь" зокрема. Борги клубу збільшуються з кожним днем. Вардан Ісраелян ухиляється від своїх прямих обов'язків, які, згідно зі статутом, полягають у зміцненні фінансового становища клубу.

Як тоді розуміти розмови про те, що в клубі все впиралося в особистість колишнього віце-президента Миколи Колючого?

А так і розуміти. Микола Семенович пішов, а фінансування клубу як не було, так і немає. Я знаю Миколу Семеновича багато років. Він і Сергій Павлович Бурхан стояли біля витоків створення клубу, дали йому путівку у великий футбол. Працювали вони на повному ентузіазмі. При цьому, навіть простих слів подяки вони так ні від кого й не отримали.

Що буде зі "Сталлю"?

Сьогодні я не бачу ніяких передумов і можливостей для подальшого існування ФК "Сталь".

ДЛЯ ДОВІДКИ . Богдан Наполов , 1976 р.н. – заступник голови первинної профспілкової організації "Металістів", член виконкому Дніпродзержинської міськради. Учасник АТО, нагороджений медалями "Учасник АТО", "За поранення в бою", "За взірцевість у військовій службі ІІ ступеня", нагрудним знаком "Ветеран війни", має подяку від Генштабу ЗСУ. 5 січня обраний віце-президентом футбольного клубу "Сталь".

Кирило Подбєрєзний, "Репортер"

Дивіться також