Владислав Кулач: "У моїй вдалій грі присутня заслуга всієї команди"

Владислав Кулач: У моїй вдалій грі присутня заслуга всієї команди

22-річний нападник Владислав Кулач , який за результатами голосування на нашому сайті був визнаний кращим гравцем "Сталі" за підсумками першої частини сезону, відповів на запитання клубної прес-служби.

Владиславе! Для початку прийми привітання з тим, що в результаті голосування на офіційному клубному сайті ти був визнаний кращим гравцем "Сталі" у першій частині сезону! Настільки для тебе це цінно і важливо?

Велике спасибі! Я вдячний всім тим, хто за мене проголосував. Скажу чесно, дуже приємно перемогти в такому голосуванні. Але думаю, що в моїй вдалій грі присутня заслуга всієї команди. Хочу подякувати всім моїм партнерам і, звичайно ж, тренерському штабу. Додам, що у своїй кар'єрі я ще не зустрічав такого колективу, щоб настільки всі були згуртовані і дружні і були по-справжньому єдиною командою: футболісти, тренери, керівництво.

Вдавалося тобі колись ставати кращим гравцем команди за підсумками сезону або частини чемпіонату?

Ні, в моїй футбольній біографії це сталося вперше.

Очікував, що будеш визнаний кращим гравцем команди?

Не буду приховувати, я заходив на сайт і стежив за процесом голосування. Але не можу сказати, що перемога в ньому була моєю мрією. Грала вся команда, всі гравці у нас сильні, тому гідних перемогти в цьому голосуванні вистачало.

Чи можеш ти сказати, що це найвдаліший відрізок сезону у твоїй кар'єрі?

У кожній команді у мене були вдалі відрізки, які я із задоволенням згадую. Сподіваюся і далі прогресувати. Думаю, що найуспішніші моменти в моїй футбольній біографії ще попереду.

Кого б ти визнав кращим гравцем "Сталі" першої частини сезону?

Не стану нікого виділяти, а кращою визнав би всю команду "Сталь"!

А якщо брати до уваги гравців інших команд, кого б ти відзначив?

Думаю, що варто відзначити Алекса Тейшейру. Він був найпомітнішим гравцем першої частини чемпіонату.

Проти кого із захисників було найбільш складно грати?

Легко не було ні в одному матчі, хоча, звичайно, виділяються Ракицький, Хачеріді. Але і в інших командах чимало висококласних захисників, проти яких дуже важко грати.

Перед тим як перейшов в "Сталь" з кимось із хлопців до цього перетинався?

Так звичайно. З багатьма грав в одній команді. Кого не знав, з тими швидко знайшов спільну мову. У цьому питанні проблем не виникало.

Як ти вважаєш, ті хлопці, які прийшли зі "Сталлю" в Прем'єр-лігу з нижчих ліг зуміли гідно себе проявити у вищому дивізіоні українського футболу?

Так, вони без сумніву себе дуже добре проявили. З найперших матчів вони адаптувалися до Прем'єр-ліги і показували футбол високого рівня. Як, втім, і вся команда.

Який матч найбільш запам'ятав за "Сталь"?

Таких матчів було багато. Запам'яталися не тільки переможні зустрічі, а й ті, де ми не змогли перемогти, хоча заслуговували набрати три очки.

Чого не вистачило, щоб перемогти в цих матчах?

Насамперед, не вистачило везіння. Вважаю, що в цих матчах ми все робили для перемоги, але нам не щастило. Думаю, що до нас це повернеться і ми зможемо у другій частині чемпіонату десь добрати ці очки.

Усі забиті м'ячі пам'ятаєш?

Звичайно, пам'ятаю всі забиті голи. Пам'ятаю навіть всі свої емоції, які супроводжували мене після кожного забитого м'яча.

Який із 6-ти забитих м'ячів ти можеш виділити?

Кожен з них був для мене цінний і приємний. Хіба що можу відзначити м'яч, забитий у ворота "Волині", так як це був мій перший гол у складі "Сталі". Важка для нас була гра, мені вдалося зрівняти рахунок, шкода, що, пропустивши другий м'яч, ми все ж поступилися в тій зустрічі. Хоча грали ми тоді добре і не заслужили поразки.

Комфортно відчуваєш себе в Дніпродзержинську?

Я живу в Дніпропетровську, але добре себе почуваю і в Дніпродзержинську. Я звик до цього міста, практично кожен день тут буваю. Можу сказати, що місто схоже на Маріуполь, де я жив. Дуже гарне місто, де живе багато прекрасних людей.

Як ти вважаєш, яке місце команді під силу зайняти за підсумками всього чемпіонату?

Я впевнений, що нам під силу займати більш високе місце, ніж те, яке команда зараз займає. Якщо згадати, що у колективу не було повноцінної передсезонної підготовки, багато хлопців прийшли з інших клубів прямо перед початком чемпіонату, то стає ясно, що від команди можна чекати більшого у другій частині чемпіонату. Взимку у нас повинні бути збори, але де вони будуть проводитися, мені поки невідомо. Сподіваюся, в цьому плані все буде нормально.

Як ти можеш охарактеризувати головного тренера нашої команди – Володимира Івановича Мазяра? Чим він відрізняється від твоїх попередніх наставників?

Володимир Іванович, як усі вже помітили, відрізняється своєю емоційністю. Він завжди вимагає, щоб ми викладалися на полі по максимуму. Коли треба, він підкаже, підтримає.

Владиславе! Давай поговоримо особисто про тебе. У якому віці ти почав грати у футбол?

У футбол я почав грати з 6 років. Мій старший брат в той час ходив на футбольну секцію в макіївській філії академії "Шахтаря", туди ж привели батьки і мене, бо мені дуже подобалося чим займався брат. Але вже на першому тренуванні я зламав руку. Батьки у зв'язку з цією неприємністю вирішили, що футбол – це не моє. Але подзвонив тренер, який, мабуть, зумів розглянути в мені перспективу і попросив батьків і далі приводити мене на тренування, мотивуючи це тим, що я відрізняюся від інших хлопців, можу непогано тримати м'яч і з мене може вирости хороший футболіст. Мій перший тренер – Іванов Володимир Іванович, якому я дуже вдячний за те, що він свого часу проявив ініціативу і повірив у мене.

Ти завжди діяв на позиції нападника?

Так, я завжди діяв у нападі. У мене виходило багато забивати, на різних турнірах я часто ставав кращим бомбардиром, тому щодо моєї позиції на футбольному полі сумнівів ні у кого не виникало.

У тебе є кумир або може бути гравець, який є для тебе прикладом?

З дитинства моїм улюбленим гравцем є Ліонель Мессі. Розумію, що стиль гри у нас не сильно схожий, але все одно я із задоволенням слідкую за його іграми.

За яку команду вболіваєш або просто симпатизуєш?

Мій улюблений клуб – це іспанська "Барселона".

Який твій улюблений футбольний чемпіонат?

Мені подобаються чемпіонати Англії, Німеччини, Іспанії. Це самі видовищні першості.

Які цілі ти ставиш перед собою на найближчий час?

У першу чергу – показувати хорошу гру і забивати голи, що від мене і потрібно. І найголовніша моя мрія – потрапити в національну збірну України.

Твої побажання напередодні Нового року всім уболівальникам "Сталі"!

Насамперед, я хочу подякувати всім уболівальникам "Сталі" за їх підтримку, яка відчувалася завжди: і після перемог, і після поразок. Хочу побажати, щоб у наступному році їх враження від гри улюбленої команди були ще яскравіші. Також вітаю вболівальників "Сталі" з наступаючими святами і бажаю всім удачі!

Дивіться також